Juletræ i potte

Juletræer binder 5-8 kg CO2 når de vokser, men det udledes igen når træet fældes og eksempelvis skæres op til flis. Hvorfor ikke plante træet i skoven igen efter jul?

Når du køber et af vores juletræer, leverer vi det hjem til dig og vi henter det igen efter jul, så vi sikrer os at det bliver plantet ude i naturen igen (du kan også vælge at plante det i din egen have). .

Vores mål er at genplante 260.000 træer i 2019 og at binde ca. 39.000 tons CO2 i de næste 15-20 år.

Herefter vil vi arbejde for at maksimere skovens potentiale til at binde CO2 ved at lade vores træer gro, i stedet for at maksimere vores profit fra fældede træer.

Køb et juletræ og donér 30 kr til din favoritsag

Nordmann (Abies Nordmanniana)

Nordmann i potte. Vi leverer til døren og genplanter dit juletræ efter jul

286 - 1240 kr

Rødgran (Picea Abies)

Rødgran (Pica Abies) i potte. Vi leverer til døren og genplanter dit juletræ efter jul

240 - 845 kr

Blågran (Picea pungens)

Blagran (Picea Pungens) i potte. Vi leverer til døren og genplanter dit juletræ efter jul

240 - 715 kr

Køb et juletræ og donér 30 kr til din favoritsag


Er jeres træer økologiske?

Desværre kunne vi ikke finde ret mange producenter af økologiske juletræer i potter. Da der indtil nu ikke har være et særlig stort marked for juletræer i potter, betyder det at producenterne kun har økologiske træer der bliver fældet eller konventionelle juletræer i potter. Vi har besluttet at lave et partnerskab med nogle producenter, der har stor fokus miljøet og er certificerede, da det giver os mulighed for at tilskynde binding af CO2. Vi vil samarbejde med producenterne om muligheden for at tilbyde flere økologiske juletræer i potter.


Er jeres træer dyrere?

Nej vores træer bør være lidt billigere end andre alternativer, der leveres til dit hjem.


Hvordan tjener I så penge?

Vi leverer mange forskellige produkter til tusindvis af hjem hver uge så vi kan levere og afhente træet meget billigt. Vi har også en lavere fortjeneste, så der er flere penge til den jord træerne skal gro på. For os giver det mening, da vi arbejder ud fra mottoet “Etik før profit”.


Hvad handler jeres initiativ “etik før profit” om?

Vi er et supermarked med høje etiske standarder, i en verden, hvor mange firmaer, der sælger mad ikke deler deres egne kunders værdier. Vi elsker lokale producenter og tilbyder billigere økologi, undgår plastikaffald og madspild. Vi har initiativer for at kæmpe for det vi tror på: Mange æbleproducenter blev hårdt ramt af dårligt vejr i maj. Billig asiatisk honning tvinger danske biavlere ud i konkurs, hvilket udfordrer bestøvningen og bæredygtigheden af både natur og landbrug. Så vi handlede: Vi tjener 0% profit så vores partnere kan tjene flere penge hver gang vi sælger deres produkter. Dette er blot de første to af mange initiativer fra vores hånd i den kommende tid.


Hvilket træ skal jeg vælge?

Vi levere kun træer i forhold til formen på træet, men det er selvfølgelig umuligt helt at undgå variation fra naturens hånd. Vi anbefaler at du klikke på de forskellige typer herunder og læser lidt mere om vores træer. Vi tilbyder de mest almindelige træer (Norman og Rødgran..), et blåligt træ (blågran) og nogle mere unikke træer som eksempelvis koreansk ædelgran (et lille træ som får smukke lille kogler)


Hvornår leverer du hvis jeg bestiller nu?

Vi leverer træer hver mandag og fredag fra 28. oktober. Du er velkommen til at vælge den dag, der passer dig bedst.


Kan jeg genbruge mit træ næste år?

Ja. Vi anbefaler at du graver potten ned i jorden, og herefter behandler det som et hvilken som helst andet træ. Hvis du ikke vil bruge det næste år er du velkommen til at plante det i haven eller bede os komme og hente det og så vil vi plante det i en skov for at binde CO2.


Hvordan skal jeg pleje mit pottegroede juletræ?

Herunder kan du finde nogle simple råd til at pleje dit juletræ, så det kan stå flot gennem julen, og bagefter blive plantet i din have eller ude i naturen.

-Når du modtager dit juletræ, vil det være pakket ind i et net. Tag nettet af træet, så det kan genvinde sin naturlige form.
-Det kan anbefales af du bruger handsker, når træet pakkes ud. På den måde kan du bedre undgå at blive stukket af træets nåle.
-Hvis du ikke tager træet i brug med det samme, så husk at opbevare det udenfor og vand det regelmæssigt.
-Når juletræet skal indenfor, så sæt det et køligt sted, og hold det på afstand fra brændeovn og andre varmekilder. Det rum som træet er placeret i bør ikke være mere end 24 grader varmt.
-Vand regelmæssigt, men pas på ikke at overvande.
-Husk at placere træet i en urtepotteskjuler, så vandet ikke løber ud på gulvet.
-Stil juletræet på dit juletræstæppe eller andet underlag, for at beskytte dit gulv mod mærker og misfarvninger.
- Mos ovenpå jorden er en god indikator for fugtigheden i potten. Hvis mosset ser sundt ud har træet det også godt.